Topul celor mai bune filme despre războiul din Vietnam

Un conflict teribil care a inspirat industria filmului…
Razboiul din Vietnam reprezinta un conflict important in Istorie. A fost declansat de Statele Unite ale Americii care isi doreau sa opreasca expansiunea comunismului. Un conflict care a durat numai putin de 20 de ani si a cauzat moartea a peste 1,5 milioane de oameni. Numerosi sunt cineastii care s-au inspirat din acest eveniment istoric oferind cele mai bune filme istorice.

The Deer Hunter (1978).
Timp de 20 de ani cat a durat razboiul din Vietnam, putini au fost cineastii care au realizat filme are trateaza acest subiect. Abia cativa ani mai tarziu au aparut din ce in ce mai multe filme. The Deer Hunter este primul film care prezinta aspectele negative ale acestui razboi, la mai putin de cinci ani de la incheierea sa. Filmul spune povestea a patru tineri care duc o viata linistita in Pennsylvania inainte de a fi mobilizati.

Apocalypse Now (1979). Apocalypse Now, capodopera lui Francis Ford Coppola a fost lansata la mai putin de un an de la lansarea filmului The Deer Hunter. Un tanar capitan este convocat de Statul major american pentu a duce o misiune la bun sfarsit, asta cat mai discret cu putinta. Misiunea sa este aceea de a-l ucide pe colonelul american Kurtz interpretat de Marlon Brando care foloseste metode cam expeditive.

Platoon (1986). Platoon il urmareste pe Chris Taylor, un tanar provenit din inalta societate care decide sa se angajeze voluntar in razboiul din Vietnam pentru a-si apara tara. Insa, odata ajuns pe front, toate idealurile si iluziile sale vor fi distruse de realitatea conflictului.

Full Metal Jacket (1987). Realizat de Stanley Kubrick, filmul ne introduce in atmosfera pregatirii unor tineri marinari inainte de a fi trimisi pe front. Vor avea parte de prima lor lupta in 1968 in timpul faimoasei si sangeroasei ofensive de la Hue.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?