The Kiling of a Sacred Deer – un film unic și straniu

Filmul „The Killing of a Sacred Deer” s-a lansat pe 26 ianuarie 2018 pe marile ecrane din Romania si este un thriller psihologic presarat cu elemente supranaturale. A fost asteptat cu sufletul la gura de pasionatii genului horror si a inregistrat un numar foarte mare de vizualizari inca de la aparitie pe site-urile de filme 123movies 2022 online si in cinematorgafe.

„The Killing of a Sacred Deer” a fost premiat pentru scenariu, iar regizorul Yorgos Lantimos creeaza foarte bine suspansul si misterul, dovedindu-se ingenios si surpinzator. Acesta socheaza cu imagini brutale si isi concentreaza atentia asupra unui tanar dornic de razbunare. Titlul filmului este memorabil si se refera la opera lui Euripide, „Ifigenia in Aulida”, dupa cum declara regizorul la o conferinta de presa.

Distributia filmului „The Killing of a Sacred Deer” prezinta nume mari in roluri principale, dar si personalitati nu foarte cunoscute ale cinematografiei. Nicole Kidman primeste un rol nu tocmai comod in acest film, pentru ca are scene de nuditate dar si scene erotice bizare. Exista foarte multe motive pentru care aceasta pelicula merita sa fie vizualizata.

Actiunea se concentreaza in jurul lui Colin Farrel, al carui personaj care este pus in fata unei teribile provocari – de a sacrifica unul din copiii sai. Colin joaca rolul unui chirurg cardiolog, iar unul din pacientii sai moare din vina sa pe masa de operatie. Cu baiatul decedatului, medicul va incepe o relatie pentru a isi oferi suportul, avand intentii foarte bune. Numai ca acest baiat il forteaza sa faca un mare sacrificiu.

Criticii considera ca regizorul a reusit cu succes sa contureze suspansul si misterul, in scene surprinzatoare si ingenioase, insa imaginile brutale sunt cele care socheaza. Cu toate acestea filmul lasa o serie de intrebari in aer, fara sa ofere raspuns. Pana la final se dovedeste neclar cine este de fapt adolescentul care schimba viata familiei doctorului. Personajul Martin este un oracol? Ar putea acesta sa reprezinte o mana a destinului? Cum ar putea el sa provoace atata haos in familia lui Steven?

Atunci cand sunt propuse asemenea elemente, care trec de granitele palpabilului si elementelor perceptibile si nu este suficienta schitarea unui context misterios. In acest sens se impunea dezvoltarea unui portret al acestei lumi, in care sa fie aduse justificari. Criticii sustin ca macar puterile speciale ale baiatului ar trebui explicate sau macar modul in care familia medicului ajunge la grea incercare. Aceste elemente lacunare sunt oarecum specifice regizorului grec, care mai are filme fara raspuns la intrebarile cheie.

Regizorul este la Cannes pentru a treia oara, avand pana acum un premiu pentru filmul „Un certain Regard”. Collin Ferrel lucreaza din nou cu acest regizor si a recunoscut ca la citirea scenariului a fost incercat de un sentiment de angoasa si disconfort.

Pentru pasionatii de filme de groaza, acesta este un film care poate genera foarte repede o stare de angoasa si de apasare, scenele sinistre fiind mereu prezente.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?