Te trezești în fiecare noapte la aceeași oră? Oare ce ar putea să însemne asta?

In fiecare noapte, indiferent de starea ta de oboseala, te trezesti mereu la exact aceeasi ora? Conform medicinei chinezesti, nu este vorba nici despre o insomnie clasica, nici despre o coincidenta. Corpul tau incearca sa iti transmita un mesaj in functie de ora pe care o afiseaza ceasul.

Medicina traditionala chinezeasca explica acest fenomen foarte simplu. O zi dureaza 24 de ore si aceasta acorda 2 ore din cele 24 unui organ sau unei anumite parti ale corpului. In aceste 2 ore, organul in chestiune munceste din plin. In consecinta, in functie de ora din noapte la care ne trezim, putem sa ne dam seama daca ne confruntam cu o anumita problema sau disfunctie.

De la 23 la 1. Acest interval orar este destinat vezicii biliare. Este cea care stocheaza energia absorbita pe timp de zi si cea care o redistribuie. Atunci cand nu fcuntioneaza sa cum trebuie, stocheaza prea multe grasimi si ne face sa ne simtim mai obositi. Deci daca te trezesti intre 23 si 1 inseamna ca vezica nu fucntioneaza asa cum trebuie.

De la ora unu la 3. In acest interval orar, ficatul este rege. Acesta functioneaza din plin intre unu si trei pentru a elimina toxinele si a purifica organismul. Deci daca te trezesti intre orele unu si trei, inseamna ca ai probleme cu ficatul.

De la ora 3 la 5. In plina noapte, plamanii intra in actiune. Deci daca te trezesti la aceste ore, acest lucru poate insemna mai multe. Poate sa insemne ca ai probleme legate de respiratie sau o problema legata de oxigenare in organism. Dar acest lucru poate inseamna si o greutate psihologica.

Dupa ora 5 dimineata. Daca te trezesti intre orele 5 si 7, acest lucru ar putea inseamna ca ai probleme legate de digestie. Cum esti pe cale sa elimini ultimele toxine din organism, daca te trezesti, poate inseamna ca ai avut o alimentatie mult prea bogata sau din contra, mult prea saraca.

Dupa ce ai aflat toate aceste lucruri, acum poti incerca sa le corectezi. Dar nimic nu se compara cu o vizita le medic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *