Locuri din Italia care te vor face să călătorești în lumea întreagă

Din Alpi in Sicilia, trecand prin Toscana, Campania sau Calabria, Italia poseda o serie de peisaje superbe si un patrimoniu arhitectural si cultural incomparabil. Fie ca alegi Italia drept destinatie pentru urmatorul sejur la ski, pentru un city-trip sau pentru o vacana relaxanta la plaja, aceasta tara atrage vizitatorii din lumea intreaga. Te indoiesti inca de diversitatea peisajelor italiene?

Salento (Apulia), un mic colt a la Caraibe in sudul Italiei. Situat in extremitatea de sud-est a regiunii Apulia, Porto Cesareo poseda plaje unde apa este atat de transparenta incat am putea compara aceasta regiune cu Caraibe. Este o regiune a Italiei relativ rar vizitata care va fi cu siguranta pe placul amatorilor de plaje paradisiace.

Termele din Saturnia (Toscana), un Pamukkale in miniatura. Nu, nu este vorba despre Pamukkale din Turcia ci de termele din Saturnia, Toscana, unde aceste piscine naturale sunt deschise si 100% gratuite.

Milano, Manhattan-ul italian. Bine ai venit la Milano, mai precis in fata la Porta Nuova si cartierului sau de afaceri. La fel ca la Manhattan, Milano nu duce lipsa de zgarie-nori precum Turnul Garibaldi si Padurea Vericala. Aceste cladiri isi datoreaza numele faptului ca pe balcoane au fost plantate un hectar de arbori.

Castelul Sammezzano (Toscana), un mic colt de Istanbul in Italia. Nu, nu este vorba despre o moschee ci despre castelul Sammezzano, in provincia Toscana. Acesta impresioneaza prin stilul sau arhitectural mauresc si parcului sau mare care adaposteste numerosi arbori exotici.

Necropola Monterozzi (Toscana), cu decoratiuni demne de piramidele din Egipt. Uita-te de mai aproape, nu este vorba despre piramidele din Egipt ci despre picturi de inspiratie greceasca descoperite intr-unul din cele 6000 de morminte din necropola Monterozzi, Toscana.

Fortareata Rocchetta Mattei, o fortareata care ne duce cu gandul la palatul Maharajahului. Ar fi putut fi vorba despre un palat indian dar, in realitate, este vorba despre fortareata Rochetta Mattei din provincia Bologna. Construita in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, amestectul de stiluri ne da impresia ca ne aflam intr-un basm, ii confera o alura unica.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?