Iată de ce este bine să dormi cu șosetele

Numeroase sunt persoanele care prefera sa mearga la culcare cu sosetele in picioare. Cu toate acestea, in jurul acestei practici exista o multime de idei preconcepute. Daca unii afirma ca dormitul cu sosete in picioare este periculos pentru sanatate, altii scot in evidenta avantajele acestei practici. Pentru acestia din urma este indispensabil sa ne protejam picioarele de-a lungul intregului an, pe timp de iarna in special. O pereche de sosete in picioare este pentru acestia o excelenta modalitate de a adormi mai repede.

Avantaje
Faptul de a ne pastra picioarele la caldura datorita sosetelor favorizeaza un somn mai rapid si permite o mai buna repartizare a caldurii in intreg corpul, dilatand vasele de sange. In momentul in care extremitatile corpului sunt la caldura, adormim mai repede. Purtarea sosetelor in pat favorizeaza deci relaxarea si un somn de buna calitate.

Dormitul cu sosete in pat reduce considerabil transpiratia picioarelor. Folosirea unor sosete din materiale naturale este buna in cazul persoanelor carora le transpira picioarele mai usor. Astfel, persoanele care sufera de unele boli legate de vasele sanguine precum boala Raynaud pot folosi sosete in pat pentru ca vasele sanguine sa nu reactioneze la temperaturile reci exterioare.

Se pare ca purtarea sosetelor in pat este in egala masura benefica si pentru relatiile sexuale. Conform unui studiu efectuat in 2011, 50% din persoanele care purtau sosete au reusit sa ajunga mai repede la orgasm spre deosebire de 80% fara sosete. Picioarele, aflate la caldura, au permis creierului sa se relaxeze, de unde si orgasmul declansat mult mai repede.

Cateva sfaturi
Opteaza pentru o pereche de sosete largi, din bumbac. Acestea sunt moi si confortabile dar si usor de intretinut. Pe langa confortul oferit, bumbacul este un mateial care lasa pielea sa respire. Poarta soseste curate in pat. Sa nu iti imaginezi ca poti urca in pat sa dormi cu sosetele pe care le-ai purtat toata ziua. Schimband sosetele te vei afla la adapost de infectiile bacteriene.

Ofera-ti sosete de calitate. Calitatile sunt numeroase dar cele mai potrivite sunt cele din bumbac, din bumbac pur, anti-alergen si antibacterian sau din matase, pentru persoanele cu piele mai sensibila.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?