E necesar să dormi după-amiaza?

Am avut o perioadă în care dormeam în fiecare zi, după-amiaza cum s-ar spune, cam de pe la ora 15:00-16:00 și până pe la 18:00, deci vreo 2-3 ore cât să-mi las puțin corpul să se regenereze, să mă revigorez și eu și să pot să fiu în continuarea apt de treabă. De la un timp am cam renunțat la acest somn de frumusețe, cum se mai numește atunci când dormi în timpul zilei, fiindcă ajunsesem eu la concluzia că e mai important să muncesc și să mai câștig niște bani decât să dorm.

Calmați-vă, nu mi-am neglijat programul ci l-am reglementat puțin adăugând o oră în plus de somn dimineața și punându-mă seara să dorm cu o oră mai devreme. Teoretic totul e în echilibru și timpul meu e același ca și atunci când dormeam ziua însă ideea e că dormind pe ziuă sunt oarecum forțat să stau până mai târziu în noapte iar atunci nu prea dau randament la muncă și plus că 1-2 ore după ce mă trezesc din somnul de după-amiaza tot sunt puțin amețit fiindcă cele câteva ore de somn nu-mi sunt suficiente și de multe ori am impresia că mă trezesc mai obosit decât am adormit.

În încheiere vă recomand să analizați mult ceea ce faceți și să aveți grijă la programul pe care vi-l creați pentru a fi siguri că faceți în așa fel încât să vă îndepliniți toate activitățile, să fiți suficient de odihniți și totul să meargă cum trebuie. După cum v-am dat exemplul meu trebuie să adaptați totul la situația voastră.

În cazul meu nu era ok să dorm după-amiaza fiindcă nu-mi erau suficiente cele câteva ore, eram obosit după ce mă trezeam și eram nevoit să adorm mai târziu iar noaptea nu dau randament la muncă. Repet, e doar situația mea iar la voi poate e exact invers. Ideea e să vă creați programul cât mai avantajos pentru voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *