Diferențele între foamea fizică și anxietate

Stii oare care sunt diferentele intre foamea fizica si anxietate? Oricat de frapant ti s-ar parea acest lucru, majoritatea dintre noi nu stie cum sa faca o distinctie intre cele doua.

Senzatia de foame este un instinct reglat de catre sistemul nervos simpatic, dar si de catre hormoni care induc aceasta senzatie din cauza unei nevoi evidente- pentru a obtine energie pentru ca organismul nostru sa reziste. In acest fel, corpul si creierul isi pot mentine starea lor de homeostazie.

Pe de alta parte, anxietatea nu cauta sa hraneasca organismul, dar inlocuieste pe moment emotiile, sentimentele sau angoasele.

Este deci foarte important sa stii care sunt diferentele intre foamea fizica si anxietate. In acest fel vei reusi nu numai sa eviti tot felul de probleme de sanatate, ci si probleme legate de alimentatie.

Foamea reala apare in mod treptat. Foamea fizica isi face aparitia atunci cand corpul are nevoie de mai multa energie. Acest fenomen natural se produce atunci cand orele trec si corpul arde rezervele de calorii necesare activitatilor sau obisnuite sau exercitiilor.

Vom simti astfel o lejera senzatie de foame care creste progresiv, pana cand vom ajunge la afectarea performantei. Ne simtim incet din ce in ce mai slabiti si mai obositi.

Iar anxietatea te face sa iti fie foame in orice moment- atunci cand te confrunti cu asta, simti ca iti este foame chiar si dupa ce ai mancat. Chiar daca nu ai niciun motiv sa mananci in continuare, te vei simti disperat ca faci asta, totusi.

Anxietatea iti transmite semnale de foame chiar si atunci cand esti satul. Atunci cand iti este foame din punct de vedere fizic, ii dai corpului tau doar cantitatea necesara de mancare. De indata ce esti satul nu mai mananci.

Dar cand esti anxios sau stresat continui sa mananci cu disperare ca si cum nu ai fi mancat inainte. Astfel ca anxietatea te impinge sa consumi mai multa mancare decat este necesar.

Este important sa inveti sa faci fata acestor probleme si sa inveti sa te relaxezi. In caz contrar, vei incepe sa te confrunti cu probleme metabolice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?