Detoxifiere înainte de sărbători

O detoxifiere inainte de sarbatori, o excelenta idee. Detoxfierea este indispensabila atat pentru organismul nostru cat si pentru piele. In plus, ne va permite sa facem cateva excese fara sa ne culpabilizam mai apoi.

Ceaiul, cel mai bun prieten detox. Ceaiul verde este cea mai buna optiune daca vrei sa faci o detoxifiere. Nu doar ca taie senzatia de foame, este anti-celulitic ci si este extrem de bogat in antioxidanti ceea ce favorizeaza tonicitatea celulelor noastre si ne ajuta sa luptam in mod eficient impotriva unui numar mare de afectiuni specifice sezonului rece.

Deoarece ceaiul este un excelent diuretic, ne ajuta sa eliminam apa din organism. Interesul? Prea multa apa in organism ne umfla. Un litru de apa este echivalentul unui kilogram in corp.

Nu uitam de apa. Apa este baza in orice regim detox si in cadrul unui stil de viata sanatos in general. Pentru a ne ajuta organismul sa elimine trebuie sa consumam cat mai multa apa. Chiar si iarna cand am prefera in locul unui pahar cu apa o cana de ciocolata calda apa este indispensabila. Obiectivul este sa consumi minim 1,5 litri de apa pe zi.

Supa. Alaturi de ceai, supa nu poate lipsi din cadrul unei detoxifieri ca la carte. Este si normal, intr-o supa exista doar ingrediente sanatoase. Legume pline de vitamine, minerale, fibre si apa care ajuta organismul sa elimine toxinele. In plus, fibrele sunt cunoscute pentru faptul ca ne confera mai repede senzatia de satietate.

Un gomaj. Detoxifierea se face si la exterior, nu doar la interior. Pentru o piele noua, la propriu si la figurat, ce poate fi mai potrivit decat un gomaj sub dus? Astfel, vei elimina pielea moarta si vei activa circulatia sanguina. Iar o circulatie sanguina activata reprezinta cheia pentru a accelera eliminarea deseurilor interne.

Fa miscare. Stim ca iarna ne urnim mai greu sa facem miscare, mai ales afara. Dar, daca vrei sa iti ajuti organismul sa elimine toxinele nimic nu este mai potrivit decat miscarea. Jogging sau plimbare cu bicicleta sau o simpla plimbare pe jos, sunt mai mult decat suficiente pentru a ne detoxifica organsimul in mod eficient.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?