De ce le e e frică oamenilor să fie diferiți

Mie personal mi se spune de foarte multe ori că sunt diferit și că mă comport total altfel decât restul oamenilor pe care i-au întâlnit și niciodată nu prea știu exact ce aș putea să le răspund persoanelor care-mi spun treaba asta fiindcă mie nu mi se pare neapărat că aș fii vreun specimen rar sau pe cale de dispariție ci pur și simplu mă comport așa cum simt că e ok, așa cum vreau.

Poate că tocmai asta e și cea mai mare problemă a oamenilor, faptul că nu se comportă așa cum simt ei că ar trebui ci așa cum văd la restul oamenilor (efectul de turmă) și cum sunt învățați de către diverse persoane.

Uneori e oarecum riscant să spui mereu ceea ce gândești și să te comporți exact așa cum vrei fiindcă s-ar putea ca unii oameni să nu fie tocmai de acord cu punctul tău de vedere iar de aici până la o penalizare, un scandal, o ceartă sau chiar ceva mai rău mai e doar un pas.

De ce le e frică oamenilor să fie diferiți? Pentru că așa au fost învățați și obișnuiți încă de mic. Ce pățeai la grădiniță dacă nu făceai cum a zis educatoarea și nu-ți învățai poezia pentru serbarea aia plictisitoare de sfârșit de an? Bineînțeles că erai certat și făcut de râs în fața tuturor. Mai departe, la școală, treburile stăteau la fel. Dacă te plictisea felul în care preda profesorul și alegeai sa desenezi îți punea un 2 în catalog.

Acestea sunt exemple banale dar care de-a lungul anilor și-au pus amprenta asupra mentalității și personalității copiilor, actuali și viitori adulți, care astăzi nu au curajul să-și exprime propriile păreri. Vă sfătuiesc să fiți diferiți și să faceți exact ceea ce considerați că e mai bine și totodată încercați să nu-i deranjați pe alții în timp ce vă manifestați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *