Cele mai frumoase sate situate pe o faleză

Adevarate opere arhitecturale, aceste sate cocotate pe faleza nu sunt facute pentru persoanele care au rau de inaltime. Daca vrei ceva mai putin obisnuit pentru urmatoarea ta escapada iti propun sa arunci un ochi asupra listei celor mai frumoase sate situate pe o faleza. Vestea buna este ca majoriratea din ele se afla in Europa.

Manarola, Italia. Satul Manarola se afla pe teritoriul magic Cinque Terre din Italia. Unul din cele cinci sate care alcatuiesc Cinque Terre, Manarola, este si cel mai cunoscut si este construit pe o faleza ce domina marea. Cu casele sale colorate, stradutele sale linistite pe care gasim numeroase restaurante si magnifica sa biserica, Manarola are o multime de atuuri care il fac unul din cele mai frumoase sate din lume. Rasariturile de soare aici sunt legendare si sporesc farmecul acestui sat minunat.

Ronda, Spania. Situat in inima muntilor Andaluziei, satul Ronda este unul din cele mai frumoase sate din Spania. Situat la 740 de metri deasupra marii, acest sat andaluz este cocotat pe faleze impresionante si este taiat in doua de catre un defileu vertiginos. Puente Nuevo a vazut lumina zilei in anul 1973, dupa 42 de ani de constructie, pentru a traversa defileul. Tot in Ronda vei gasi cele mai vechi arene din Spania, construite in anul 1785.

Santorini, Grecia. Ai vazut si tu deja numeroase poze cu magnifica insula Santorini, suntem siguri de acest lucru. De altfel, aceasta lista nu trebuie sa lipseasca din bucket-list-ul tau, deoarece este o destinatie romantica prin ecelenta. De ce? In special datorita satului Oia si a casutelor sale albe cocotate pe faleza, fata in fata cu Marea Egee. Stradute stramte, domuri albastre si case troglodite. Odata ajuns aici ai impresia ca te afli intr-un univers paralel.

Rocamadour, Franta. Nu este nevoie sa mergi foarte departe pentru a descoperi unul din cele mai frumoase sate cocotate pe o faleza. Orasul medieval Rocamadour din Franta, situat in valea Dordogne este un sat cunoscut inca din Evul Mediu. Impresionant este castelul care troneaza in carful falezeil, la o inaltime de 120 de metri.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?