Ce nu-mi place la viața de la țară

Astăzi a fost una dintre puținele zile (din fericire) pe care mi le încep prost. Zilele proaste înseamnă ceva diferit pentru fiecare, bănuiesc, astfel că ceea ce pentru mine reprezintă o neplăcere, altora s-ar putea să li se pară ceva normal, firesc și să nu îi afecteze deloc.

Revenind. Pentru mine primul semn că voi avea o zi proastă este somnul, sau mai precis lipsa lui. Astăzi a fost una dintre acele zile, fiind nevoit să mă trezesc (fără voia mea, aș putea spune) cu vreo 2-3 ore mai înainte de ora la care era organismul meu pregătit să funcționeze în stare optimă.

Nu m-am trezit pentru că aveam vreo treabă importantă ce nu putea fi rezolvată în niciun alt moment al zilei, ci pentru că toate tractoarele și utilajele agricole din sat au hotărât ca tocmai azi să dea o raită pe la mine prin zonă.

Nu m-ar fi deranjat dacă vorbeam despre utilaje noi care sunt relativ silențioase. Sau cel puțin pot să dorm liniștit în timp ce ei survolează zona. În schimb, satul în care locuiesc are parte în mod predominant de cele mai vechi tractoare posibile. Acele 650-uri pe care le știm cu toții din perioada copilăriei și care atunci erau apogeul tehnologiei, în prezent sunt doar niște mașini de făcut zgomot pe roți.

Nu neg faptul că ele încă își mai fac treaba deși sunt atât de vechi. Ba chiar am avut ocazia, la un moment dat, să văd un astfel de tractor deținut de un pasionat care a avut atât de multă grijă de utilaj încât pun pariu că arăta și funcționa mai bine decât în ziua în care a ieșit de pe poarta fabricii, acum un car de ani.

Nu îi condamn nici pe proprietarii lor care nu-și permit să dea 100.000e pe un John Deere nou, că până la urmă trebuie să trăiască și fără utilaje scumpe, însă am vrut să arăt în acest articol și un aspect care nu-mi place la viața la țară.

Recunosc că aceste lucruri nu se întâmplă zilnic, ba chiar sunt apariții destul de rare. În general utilajele ocolesc strada mea, dat fiind faptul că majoritatea terenurilor au căi de acces nu tocmai lângă casa mea, dar astăzi se pare că un adevărat convoi al tractoriștilor s-a plimbat prin zonă. Mergem înainte, mâine dimineață poate dorm mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *