Câteva din cele mai frumoase insule italiene

Plaje fantastice, peisaje incredibile si orase pasionante…Italia este una din cele mai frumoase destinatii pentru o vacanta, o destinatie care impresioneaza prin polivalenta sa. De aceea, in acest articol va vom prezenta cateva din cele mai frumoase insule italiene, de vizitat in urmatoarea vacanta.

Filicudi, relaxare intr-o atmosfera de vis. Micuta insula Filicudi nu este atat de cunoscuta iar acest lucru este foarte bun deoarece nu este atat de aglomerata. Cu un total de 300 de locuitori si o suprafata de 9,5 kilometri patrati, este una din cele mai micute insule din Marea Tireniana. Insula este accesibila din Sicilia, cu vaporul, dupa o calatorie de 2,5 ore. Odata ajuns in Filicudi vei fi impresionat de cadrul idilic care te intampina aici.

Lipari, perla insulelor eoliene. Lipari este una din cele mai mari insule eoliene si totodata centrul arhipelagului. Locuitorii considera aceasta insula, de doar 88 de hectare, un oras. Cu aproximativ 12 000 de locuitori, Lipari nu este tocmai o metropola insa sunt multe lucruri de facut aici. Cele mai frumoase din Lipari sunt plajele si golfuletele.

Procida, o insula de vis colorata. Procida este uan din destinatiile preferate din Italia a multor persoane. Casele colorate par lipite una de alta iar acest lucru creeaza o atmosfera aproape ireala. Micuta insula italiana seamana cu un colt de rai si le ofera turistilor veniti aici o atmosfera de basm.

Ischia, natura exotica si surse termale. Pe insula Ischia turistii pot profita de o natura exotica incomparabila. Exista aici numeroase gradini cu plante extraordinare, poteci superbe, itinerarii pentru drumetii magnifice, peisaje panoramice spectaculoase ceea ce atrage numerosi turisti. In plus, Ischia se afla in apropiere de Napoli ceea ce o face ideala pentru o excursie de o zi.

Sardinia, ape cristaline si plaje perfecte. In Sardinia exista atat de multe plaje frumoase incat este greu sa alegi una unde sa isi instalezi prosopul de plaja. Aici, fiecare colt in parte este paradisiac. Nu degeaba a fost supranumita Caraibe din Europa. Amatorii de sport pot profita de numeroasele locuri pentru a practica surf sau scufundari. Capo Testa reprezinta unul din cele mai bune locuri pentru scufundari.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?