3 beneficii ale ceaiului cu curcuma

Amestecat cu miere, cu ghimbir sau cu lamaie, ceaiul cu curcuma, aceasta bautura calda antioxidanta, antivirala si antibacteriana este cea care te va ajuta sa iti intaresti organismul.

Ceaiul pe baza de curcuma razuit sau sub forma de pudra este considerat a fi una din cele mai eficiente modalitati de a profita de aceasta mirodenie minunata. Care sunt virtutile sale?

Poate reduce simptomele artritei. Curcuma este o planta anti-inflamatorie care poate ajuta la reducerea celor mai importante simptome ale artritei.

Poate intari sistemul imunitar. In perioada sezonului rece, cand racelile sunt din ce in ce mai dese, se recomanda sa se consume ceai cu curcuma. Proprietatile sale antioxidante, anti-inflamatorii, antivirale si antibacteriene sunt foarte utile pentru a intari sistemul imunitar.

Poate trata sindromul colonului iritabil. Curcuma a fost foarte multa vreme in medicina traditionala folosita pentru a trata problemele digestive. Mai multe studii au ajuns la concluzia ca aceasta mirodenie poate sa reduca durerile asociate cu sindromul colonului iritabil si la ameliorarea calitatii vietii pacientilor.

Iar daca vei mai adauga si ghimbir, vei obtine o combinatie unica, cu o multime de alte beneficii pentru sanatate.

Poate proteja sanatatea cardiaca. Numeroase studii au ajuns la concluzia ca ghimbirul si curcuma pot sa scada nivelul de colesterol, in principal, cel LDL. Acesta este principalul respinsabil de depunerea de placa in artere si vasele de sange, un lucru ce poate mari arterioscleroza si riscurile de crize cardiace.

Poate ameliora functile cognitive. Natura stimulanta a ghimbirului este foarte bine cunoscuta de toata lumea. Iar combinatia unica de antioxidanti prezenti in acest ceai poate ajuta la stimularea activitatii neuronale si la marirea capacitatii de concentrare.

Poseda proprietati analgezice. Curcumina si gingerolul, cele doua ingrediente active, cele mai remarcabile din acest ceai, au proprietati analgezice, asta inseamnand ca pot elimina durerile din orice parte a corpului.

Un aliat pentru digestie. Ghimbirul are puternice calitati anti-inflamatorii, care ajuta la protejarea stomacului, la reducerea starilor de greata si la ameliorarea digestiei. Poate elimina durerile sau crampele, dar si balonarile, ceea ce inseamna ca este un aliat de pret contra constipatiei.

Il vei incerca si tu?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?